Siyasi Forum

Türkiye'nin Tarafsız Siyasi Forumu - www.siyasiforum.net
Zaman: 09.01.2009 - 17:07

Tüm zamanlar UTC

Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver  [ 17 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj BaÅŸlığı: Islamist teröristler 2 Türk Mühendisini rehin aldi!
MesajGönderilme zamanı: 24.10.2008 - 23:58 
Kıdemli Üye
Kullanıcı avatarı

İKİ TÜRK REHİN
AFGANİSTAN'DA İKİ TÜRK MÜHENDİS KAÇIRILDI

25.10.2008 13:18
Afganistan'da 2 Türk mühendisin kaçırıldığı bildirildi.

AFP'nin haberine göre, Host vilayeti valisi Arsala Cemal, Pakistan sınırındaki Tani vilayetinde radyo istasyonu inşa eden iki Türk mühendisin Tani-Host yolunda Afgan şoför ve tercümanlarıyla kaçırıldığını belirtti.

Afganistanda islamist teröristler 2 tane Halka yardim etmek icin orada bulunan TÜRK MÜHENDISINI REHIN ALDI!

Bu arada, Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği yetkilileri AA muhabirine, kaçırılma olayını doğrulayarak, mühendislerin iki gün kadar önce kaçırılmış olduklarını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin de AA'ya yaptığı açıklamada, mühendislerin kısa süre önce kaçırıldığını doğrulayarak, kurtulmaları için Afganistan makamları nezdinde üst düzey girişimlerin sürdürüldüğünü kaydetti. Özügergin, iki Türk mühendisin kimliği hakkında can güvenlikleri nedeniyle bilgi vermedi.

Başa Dön

Mesaj BaÅŸlığı: Re: Islamist teröristler 2 Türk Mühendisini rehin aldi!
MesajGönderilme zamanı: 25.10.2008 - 15:32 
Kıdemli Üye
Kullanıcı avatarı

Bak arkadaşım islamist terörist diye bir şey olmaz bu papanın sözüdür sende biliyorsun ki İslamiyet terörrizmi lanetler ama ABD ve Yahudiler sözde müslümanlara alır iki sakal bir tesbih altlarına bir uçak veeee evet İslamiyet kötü kaka olur, bu insanların uyanması lazım islamiyet adına cinayet işledim diyen müslüamn olmaz ancak savaşta Allah için insan öldürülür.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 25.10.2008 - 16:03 
Normal Üye
Kullanıcı avatarı

Bu insanların savunduğu ideolojiyi kesinlikle kabul etmiyorum.Ancak burada durum göründüğünde ötesini ifade ediyor.

Afganistan, Amerika ve diğer emperyalist güçler tarafından işgal altında.Bu terörist olarak nitelendirdiğiniz insanlarda bu işgale karşı direniş göstermekteler.

Bu mühendisler Türk'de olsa Amerika'nın yeniden kuracağı Afganistan'ın inşası için çalışıyorlar.Bu sebeblede suçlu olan Afganlı direnişçiler değil bu 2 Türk mühendistir.

Afganların yerine kendimizi koyalım ve Türkiye'nin işgal altında olduğunu düşünelim.2 Afganlı mühendiste işgal altındaki bölgenin yeniden inşası için çalışmakta.Sizce bu 2 Afganlı mühendisin hükmü ne olur?

Not:Bu arada umarım iki mühendisde kılllarıne bile zarar gelmeden kurtulur ve bir daha bu bölgede iş yapmazlar..

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 25.10.2008 - 17:50 
Kıdemli Üye
Kullanıcı avatarı

Barışşş yazdı:
Bu insanların savunduğu ideolojiyi kesinlikle kabul etmiyorum.Ancak burada durum göründüğünde ötesini ifade ediyor.

Afganistan, Amerika ve diğer emperyalist güçler tarafından işgal altında.Bu terörist olarak nitelendirdiğiniz insanlarda bu işgale karşı direniş göstermekteler.

Bu mühendisler Türk'de olsa Amerika'nın yeniden kuracağı Afganistan'ın inşası için çalışıyorlar.Bu sebeblede suçlu olan Afganlı direnişçiler değil bu 2 Türk mühendistir.

Afganların yerine kendimizi koyalım ve Türkiye'nin işgal altında olduğunu düşünelim.2 Afganlı mühendiste işgal altındaki bölgenin yeniden inşası için çalışmakta.Sizce bu 2 Afganlı mühendisin hükmü ne olur?

Not:Bu arada umarım iki mühendisde kılllarıne bile zarar gelmeden kurtulur ve bir daha bu bölgede iş yapmazlar..

Önce Pkkyi dogrulayan aciklamalarin ondan sonra bu...sen neyin nesisin yahu?!

GECEN HAFTA 2 alman askeri öldürmek icin TAM 5 tane Afganistanli Cocugu ÖLDÜRDÜ ISLAMISTLER! siz daha islamist degilmis terörist degilmis direnisciymis diyorsunuz?! ozaman PKKdami direnisci?!

sizin gibi islamistler acaba afganli kadinlara cocuklara hic sordumu taliban denen Belayi istiyorlarmi istemiyorlarmi?!

ALLAH ISLEDIGINIZ GÜNAHLARIN HESABINI SORAR SIZDEN TALIBAN DENEN SEYTANLAR!!!

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 25.10.2008 - 17:55 
Kıdemli Üye
Kullanıcı avatarı

Alp Tegin yazdı:
Bak arkadaşım islamist terörist diye bir şey olmaz bu papanın sözüdür sende biliyorsun ki İslamiyet terörrizmi lanetler ama ABD ve Yahudiler sözde müslümanlara alır iki sakal bir tesbih altlarına bir uçak veeee evet İslamiyet kötü kaka olur, bu insanların uyanması lazım islamiyet adına cinayet işledim diyen müslüamn olmaz ancak savaşta Allah için insan öldürülür.

Sayin Alp tegin

ISLAMIST kelimesi ISLAM dini ile önden arkadan alakasi yoktur!

bir ISLAMIST = Insanlarin inanc duygularini kendi SIYASI ve MILITAN Amaclari icin kullanan biridir!

ISLAMIST terörist kelimesi tam ve tam uygundur!

Müslüman terörist derse biri ozaman cok yanlistir ve tepki vere bilirsin!

p.s. SAVASTA bile allah icin öldürülmez alp!!! allahin verdigi cani sadece allah alir!!!!!! BIZ SAVASTA DÜSMANIMIZI ÖLDÜRÜYORSAK TOPRAGIMIZ, VATANIMIZ ICIN MILLETIMIZ ICIN ÖLDÜRÜYORUZ!!!

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 25.10.2008 - 18:01 
Normal Üye
Kullanıcı avatarı

GÖKTÜRK yazdı:
Önce Pkkyi dogrulayan aciklamalarin ondan sonra bu...sen neyin nesisin yahu?!

GECEN HAFTA 2 alman askeri öldürmek icin TAM 5 tane Afganistanli Cocugu ÖLDÜRDÜ ISLAMISTLER! siz daha islamist degilmis terörist degilmis direnisciymis diyorsunuz?! ozaman PKKdami direnisci?!

sizin gibi islamistler acaba afganli kadinlara cocuklara hic sordumu taliban denen Belayi istiyorlarmi istemiyorlarmi?!

ALLAH ISLEDIGINIZ GÜNAHLARIN HESABINI SORAR SIZDEN TALIBAN DENEN SEYTANLAR!!!

Pkk'yı doğrulayıcı açıklamalarım derken?Böyle bir açıklamam olmadı ve bu ağır bir itham.Bu iddian için kanıt bekliyorum.

Aksi halde daha önceki hakaretlerin,seviyesiz yazıların ve bu iftiran sebebi ile yöneticilere başvurmak zorunda kalacağım.

Diğer yandan Afganlılar yıllardır işgale karşı direnmiş bir halk.Daha öncede toprakları Sovyetler Birliği tarafından işgal edilmişti.Bu işgale karşıda senin hakaretler yağdırdığın İslami gruplar dirneiş göstermişti.

Bende bir Türk olarak bu halkın şanlı direnişine saygı duyuyorum.Sonuna kadarda destekliyorum.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 25.10.2008 - 18:53 
Bölüm Yöneticisi
Kullanıcı avatarı

Alıntı:

bir ISLAMIST = Insanlarin inanc duygularini kendi SIYASI ve MILITAN Amaclari icin kullanan biridir!

Bir kere İslamist terörün açıklaması bu değildir.İslamist terör başında ki ''İSLAMİST'' sıfatı ile;terörü İslam dini üzerine yıkmaya çalışan zihniyetin kullandığı bir kelimedir.Terör kelimesi başlı başına bir eylemdir.Yıldırma,cana kıyma,yakıp yıkma eylemlerinin genel ismidir.O yüzden başta haberin başlığı yanlıştır çünkü terör eyleminin dini bir temeli yoktur.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 25.10.2008 - 19:52 
Normal Üye
Kullanıcı avatarı

Barışşş yazdı:
...
...

Emin ol hiç bir mühendis ideoloji uğruna afganistana gidip çalışmaz. Burdan gidip Afganistan gibi bir ülkede çalışması için bir mühendise iyi para vermen gerekir. Bu da sanırım o iki mühendisi suçlu yapmaz. ülkemizde (özellikle büyük şehirlerin dışında kalan yerlerde) ortalama yeni başlayan mühendis maaşı 1000 ytl civarı (o da iş bulabilirsen) !!! yurt dışında çalışan mühendislerin (özellikle tehlike sınırı olan yerlerde Irak, Afganistan vs..) maaşlar ise 3000 euro.. sen olsan hangisini seçerdin? emin ol ki o bölgelerdeki mühendislerin hiçbirisi güle oynaya gitmiyor ve çok iyi şartlarda çalışmıyorlar.

Barışşş yazdı:
...
Afganistan, Amerika ve diğer emperyalist güçler tarafından işgal altında.
...

İngilterede, Amerikada, Fransada vs.. gelişmiş ülkelerde başka bir ülkenin askeri üssünün olduğunu duydunmu hiç ? İncirlik üssü!! havaalanıyla uçaklarıyla tanklarıyla askerleriyle bizim ülkemizde bekleyen bir ordu! Ve İncirlik üssü içerisinde Türkiye Cumhuriyetinin HİÇBİR YASASIgeçerli değil!
Sen daha önce bir maden işletmesinin açılması için (çok fazla bir stratejik önemi olmayan sıradan bir Krom tesisi) tesisi açmak isteyen kişinin Amerika'daki bir şahsı arayıp izin almak zorunda kaldığını gelişmiş ülkelerde gördünmü??? Bu olay Türkiyede oluyor!
Bunun adını ne istersen koyabilirsin. Nereye çekersen oraya gider! Türkiye işgal altında! Türkiye Amerika'nın sömürgesi! veya ne istersen onu söyle "Stratejik Ortak" !!

eh o zaman o 2 mühendis Türkiye'de kaçırılmış olsaydı da kaçıranlar haklıydı! Doğrumudur?

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 26.10.2008 - 01:10 
Kıdemli Üye
Kullanıcı avatarı

Barışşş yazdı:

Pkk'yı doğrulayıcı açıklamalarım derken?Böyle bir açıklamam olmadı ve bu ağır bir itham.Bu iddian için kanıt bekliyorum.

Dedinki TÜRK POLISI kürt COCUKLARINI CEZALANDIRIYOR! pkknin yaptigi propagandanin aynisi!

Alıntı:
Aksi halde daha önceki hakaretlerin,seviyesiz yazıların ve bu iftiran sebebi ile yöneticilere başvurmak zorunda kalacağım.

Ne hakareti kocum?! ben sana hak etmedigin birsey söylemedim. buraya geldin ilk mesajin pkkyi dogrulayan propaganda oldu! sen bir PROVOKATÖRSÜN.

Alıntı:
Diğer yandan Afganlılar yıllardır işgale karşı direnmiş bir halk.Daha öncede toprakları Sovyetler Birliği tarafından işgal edilmişti.Bu işgale karşıda senin hakaretler yağdırdığın İslami gruplar dirneiş göstermişti.

Bende bir Türk olarak bu halkın şanlı direnişine saygı duyuyorum.Sonuna kadarda destekliyorum.

Sen Afganistandan ne anlarsin kocum?!

o sovjetlerle carpisanlar mücahitti ve halkin her kismindan geliyordu!

Taliban denen bela PASTUNLARDIR ve Afgan halkindaki öteki etnik gruplara(Tajik, Uzbek,hazar, turkmen...) terör yapiyorlar!

Ve senin gibi zavallilar bos bos konusuyor...hep dedigim gibi sen en iyisi susssss...

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 26.10.2008 - 01:27 
Normal Üye
Kullanıcı avatarı

Alıntı:
Emin ol hiç bir mühendis ideoloji uğruna afganistana gidip çalışmaz. Burdan gidip Afganistan gibi bir ülkede çalışması için bir mühendise iyi para vermen gerekir. Bu da sanırım o iki mühendisi suçlu yapmaz.

Bakın bende bu tür eylemlerden rahatsız oluyorum.Zaten son yazımdada umarım iki mühendiste sağ salim kurtulur dedim.

Ancak birde işin öbür tarafı var.Taliban yanlış bir ideoloji üstüne bina edilmiş bir örgüt olabilir.Ancak yinede işgale karşı bağımsızlık mücadelesi veriyor bu örgüt.Bu sebeblede mücadelesine saygı duyulması gerekiyor.

Bu iki Türk mühendis ise, işgal edilen bölgelerin yeniden inşası için çalışıyor.Yani bir anlamda işgalcilerle işbirliği içersinde.Doğal olarakda direnişçilerin hedefleri arasına giriyor.

Alıntı:
ülkemizde (özellikle büyük şehirlerin dışında kalan yerlerde) ortalama yeni başlayan mühendis maaşı 1000 ytl civarı (o da iş bulabilirsen) !!! yurt dışında çalışan mühendislerin (özellikle tehlike sınırı olan yerlerde Irak, Afganistan vs..) maaşlar ise 3000 euro.. sen olsan hangisini seçerdin? emin ol ki o bölgelerdeki mühendislerin hiçbirisi güle oynaya gitmiyor ve çok iyi şartlarda çalışmıyorlar.

Şu an Amerika tarafından toprakları işgal edilmiş,şerefleri ayaklar altına alınmış,kadınlarına tecavüz edilmiş bir halk var ve bu halk şu an Taliban çatısı altında işgale karşı direniyor.

Şimdi bu kadar zor durumdaki insanlardan bu kadar ayrıntılı düşünmesini isteyemezsiniz.

O insanlara göre düşmanlar ve düşmanlara yardım edenler var.İşgal bölgelerinin inşasını üstenen mühendislerde bu gruba dahil olmaktadır.

Alıntı:
Bu olay Türkiyede oluyor!
Bunun adını ne istersen koyabilirsin. Nereye çekersen oraya gider! Türkiye işgal altında! Türkiye Amerika'nın sömürgesi! veya ne istersen onu söyle "Stratejik Ortak" !!

eh o zaman o 2 mühendis Türkiye'de kaçırılmış olsaydı da kaçıranlar haklıydı! Doğrumudur?

Peki bende sana bir soru sorcam...

Türkiye'nin Yunanistan tarafından işgal edildiğini düşün...

Yunanlı mühendislerde işgal altındaki toprakların yeniden inşası için çalışıyor.Sende bir direnişçisin ve bu mühendisler bir gün eline geçiyor.Ne yaparsın?

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 26.10.2008 - 01:51 
Normal Üye
Kullanıcı avatarı

Barışşş yazdı:

Peki bende sana bir soru sorcam...

Türkiye'nin Yunanistan tarafından işgal edildiğini düşün...

Yunanlı mühendislerde işgal altındaki toprakların yeniden inşası için çalışıyor.Sende bir direnişçisin ve bu mühendisler bir gün eline geçiyor.Ne yaparsın?

ben kendim bir mühendis olarak Türkiye veya yunanistan veya hangi ülkenin vatandaşı olursa olsun hiçbir mühendisin kaçırılmasının bir doğruluğu olduğuna inanmıyorum. ve hiçbir mühendis kaçırılma olayında haklılık yanı görmüyorum. bir yanda senelerini mühendislik eğitimi için harcamış ömründen ömür vermiş bir adam, diğer yanda 5 tane eline yine o mühendislerin yaptığı silahları almış hiçbir eğitimi olmayan sinirlenmiş ve sinirini mühendislerden çıkartmaya çalışan cahil!

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 26.10.2008 - 13:48 
Kıdemli Üye
Kullanıcı avatarı

GÖKTÜRK yazdı:
Alp Tegin yazdı:

Sayin Alp tegin

Müslüman terörist derse biri ozaman cok yanlistir ve tepki vere bilirsin!

p.s. SAVASTA bile allah icin öldürülmez alp!!! allahin verdigi cani sadece allah alir!!!!!! BIZ SAVASTA DÜSMANIMIZI ÖLDÜRÜYORSAK TOPRAGIMIZ, VATANIMIZ ICIN MILLETIMIZ ICIN ÖLDÜRÜYORUZ!!!

Doğru. Teşekkürler.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 26.10.2008 - 14:54 
Kıdemli Üye
Kullanıcı avatarı

@barissss...sana aciyorum...

sana göre pkkda kahramanmi ozaman?!

Senin gözünde o kahraman yaptigin Taliban belasi niye BIN LADINi zamaninda amerikaya teslim etmedi?! taliban senin kadar afgan halkini düsünseydi ladin denen seytani devrederdi amerikaya ve amerikan askerinin afganistani isgal etmesine izin vermezdi ama taliban sirf kendini düsündügü icin yapmadi bunu cünkü her terörist öyledir bütün etrafindaki insanlari colugu cocugu öne sürer kendisini korumak icin ayni pkkninda yaptigi gibi!

diyorsunki Türkiye yunanistandan isgal edilmis olsa...

kocum sen KURTULUSSAVASINDAN daha birsey duymadinmi?! bu dediklerinin hepsi oldu bile ama taliban teröristleri gibi bizim atalarimiz ve Atatürk sivilleri bombalamadi, suikast düzenlemedi! kendi gücleri ve imanlari ile daha cok silahi ve mühimmati olan yunan askerlerine saldirip denize döktüler!

Hatta ve hatta Büyük Atatürk önüne atilan yunan bayragina bile dokunmayip saygi gösterdi ve yerden kaldirtti!

hepimize ÖRNEK olsun.

2 tane sucsuz Türk mühendisini kacirmak ile kahraman olunmaz...

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 26.10.2008 - 16:09 
Normal Üye
Kullanıcı avatarı

Erinc yazdı:
ben kendim bir mühendis olarak Türkiye veya yunanistan veya hangi ülkenin vatandaşı olursa olsun hiçbir mühendisin kaçırılmasının bir doğruluğu olduğuna inanmıyorum. ve hiçbir mühendis kaçırılma olayında haklılık yanı görmüyorum. bir yanda senelerini mühendislik eğitimi için harcamış ömründen ömür vermiş bir adam, diğer yanda 5 tane eline yine o mühendislerin yaptığı silahları almış hiçbir eğitimi olmayan sinirlenmiş ve sinirini mühendislerden çıkartmaya çalışan cahil!

Sizi anlıyorum sayın Erinç...

Sizde bir mühendissiniz ve normal olarak meslektaşlarınıza karşı yapılan bu eylemden rahatsız oldunuz.

Bende doğru bulmuyorum aslında bu tür kaçırma eylemlerini ama deminde söylediğim gibi birde olaylara bu insanların gözünden bakabilmek,bu insanların psikolojini anlıyabilmek lazım.

Orada kafalarından aşağı bomba yağdırıyor Amerikan askerleri.Biz ise internet başından yorum yapıyoruz.Bu sebeble ne kadar konuşsakda sanırım onların psikolojilerini anlıyamayız.

Saygılar...

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 26.10.2008 - 19:03 
Normal Üye
Kullanıcı avatarı

Alıntı:
Bende doğru bulmuyorum aslında bu tür kaçırma eylemlerini ama deminde söylediğim gibi birde olaylara bu insanların gözünden bakabilmek,bu insanların psikolojini anlıyabilmek lazım.

Barış Bey anlayış ve seviyeli yaklaşımınız için teşekkürler. Fikrinize saygı duyarım ve size katılıyorum.

Alıntı:
Orada kafalarından aşağı bomba yağdırıyor Amerikan askerleri.Biz ise internet başından yorum yapıyoruz.Bu sebeble ne kadar konuşsakda sanırım onların psikolojilerini anlıyamayız.

Yakın zamanda bende yurtdışına çıkmak zorunda kalacağım için biraz duygusal bir yaklaşımda bulundum. Tekrar teşekkürler..

Saygılar

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver  [ 17 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz