Alıntı:
Emin ol hiç bir mühendis ideoloji uğruna afganistana gidip çalışmaz. Burdan gidip Afganistan gibi bir ülkede çalışması için bir mühendise iyi para vermen gerekir. Bu da sanırım o iki mühendisi suçlu yapmaz.
Bakın bende bu tür eylemlerden rahatsız oluyorum.Zaten son yazımdada umarım iki mühendiste sağ salim kurtulur dedim.
Ancak birde işin öbür tarafı var.Taliban yanlış bir ideoloji üstüne bina edilmiş bir örgüt olabilir.Ancak yinede işgale karşı bağımsızlık mücadelesi veriyor bu örgüt.Bu sebeblede mücadelesine saygı duyulması gerekiyor.
Bu iki Türk mühendis ise, işgal edilen bölgelerin yeniden inşası için çalışıyor.Yani bir anlamda işgalcilerle işbirliği içersinde.Doğal olarakda direnişçilerin hedefleri arasına giriyor.
Alıntı:
ülkemizde (özellikle büyük şehirlerin dışında kalan yerlerde) ortalama yeni başlayan mühendis maaşı 1000 ytl civarı (o da iş bulabilirsen) !!! yurt dışında çalışan mühendislerin (özellikle tehlike sınırı olan yerlerde Irak, Afganistan vs..) maaşlar ise 3000 euro.. sen olsan hangisini seçerdin? emin ol ki o bölgelerdeki mühendislerin hiçbirisi güle oynaya gitmiyor ve çok iyi şartlarda çalışmıyorlar.
Şu an Amerika tarafından toprakları işgal edilmiş,şerefleri ayaklar altına alınmış,kadınlarına tecavüz edilmiş bir halk var ve bu halk şu an Taliban çatısı altında işgale karşı direniyor.
Şimdi bu kadar zor durumdaki insanlardan bu kadar ayrıntılı düşünmesini isteyemezsiniz.
O insanlara göre düşmanlar ve düşmanlara yardım edenler var.İşgal bölgelerinin inşasını üstenen mühendislerde bu gruba dahil olmaktadır.
Alıntı:
Bu olay Türkiyede oluyor!
Bunun adını ne istersen koyabilirsin. Nereye çekersen oraya gider! Türkiye işgal altında! Türkiye Amerika'nın sömürgesi! veya ne istersen onu söyle "Stratejik Ortak" !!
eh o zaman o 2 mühendis Türkiye'de kaçırılmış olsaydı da kaçıranlar haklıydı! Doğrumudur?
Peki bende sana bir soru sorcam...
Türkiye'nin Yunanistan tarafından işgal edildiğini düşün...
Yunanlı mühendislerde işgal altındaki toprakların yeniden inşası için çalışıyor.Sende bir direnişçisin ve bu mühendisler bir gün eline geçiyor.Ne yaparsın?