Yazı boyutunu değiştir

Yeni bir konu gönderCevap gönder 3 sayfadan 3. sayfa   [ 41 ileti ]
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: Demokrasi nedir?
İletiTarih: 26.02.2010 - 00:41 
Normal Üye

Türkiye'de demokrasi teröristleri adam yerine koymak, çadır mahkemelerinde yargılayarak birkaç saat içinde serbest bırakmaktır maalesef...Bizim demokrasiden anladığımız ya da bize anlatılmaya çalışılan budur. Demokrasiyi özümsememiz ve içselleştirebilmemiz için eğitimli olmamız şarttır.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 26.02.2010 - 03:02 
Kıdemli Üye
Kullanıcı avatarı

:idea:
Artun01 yazdı:
Türkiye'de demokrasi teröristleri adam yerine koymak, çadır mahkemelerinde yargılayarak birkaç saat içinde serbest bırakmaktır maalesef...Bizim demokrasiden anladığımız ya da bize anlatılmaya çalışılan budur. Demokrasiyi özümsememiz ve içselleştirebilmemiz için eğitimli olmamız şarttır.

Bak bu sözlerini begendim. Katiliyorum. Ordumuz hakkinda da fikirlerini bekleriz.

IZLEDIGI ACILIM YANLI$LIGINDAN DOLAYI

BU HÜKÜMETI %70 MUHALEFET DEGIL,

PKK=DTP BITIRECEK....

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 09.03.2010 - 15:26 
Kıdemli Üye
Kullanıcı avatarı

Demokrasi dünyanın en güzel ve en mantıklı sistemidir. Halkın, hiçbir dil,din,eğitim,sınıf,ırk farkı gözetmeksizin yönetimde söz sahibi olabilmesidir. Lakin maalesef bu sistem ülkemizde çok ağır aksak ve oldukça eksik işlemektedir. Darbe iddialarının geçtiği bir ortamda demokrasi olmaz, olamaz. Bir de maalesef kapitalizmin artık doruklarına ulaşmış bir ülkede bir yerden sonra demokrasi yerini PARAKRASİ'ye bırakır. Nedir bu parakrasi? Parası olanın demokrasisidir. Halkın yalnızca seçme hakkı olması ama seçilme hakkı olamamasıdır. Bugün ülkemizde TBMM'ye bakarsak bu tabloyu net bir biçimde görürüz. Bugün için ülkemizde parası olmayan bir adam milletvekili, belediye başkanı hatta ve hatta belediye meclis üyesi seçilebilir mi? Hayali bile zordur ülkemizde. O yüzde öncelikli olarak demokrasimizin darbe mikrobundan ve kapitalizm virüsünden bir an önce kurtulması gerekmektedir. Terteniz ve hijyenik bir demokrasi ancak bu şekilde olabilir.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 27.04.2010 - 22:07 
Normal Üye

oğuzboylu yazdı:
İyice saptırmışsınız konuyu çobanlar, doktorlar...

Bir ülkede demokrasiden söz edebilmeniz için öncelikle kişiler birey haline gelmelidir. Eğitimli olmalıdır. Aklında bu akşam karnımı doyurabilecek miyim acaba sorusu olmamalıdır. Bu ülkenin yarısının aklında bu soru varken siz neyin demokrasisinden bahsediyorsunuz?

Bazı yerlerde bir kişinin oyu binleri, onbinleri hatta yüzbinleri bulurken bu neyin demokrasisi. Hala hiç eğitim almamış insanlar var oy verirken neye verdiğini bilmeyen insanlar var.

Demokrasiden önce insanları eğitin onları düşünen, tartışan, anlayan, kavrayan, bilinçli bireyler yapın ondan sonra demokratikleşirsiniz. Yoksa şu anda demokrasi olsa ne olur olmasa ne olur hiçbirşeyi değiştiremezsiniz!!!

Kesinlikle doğru. Demokrasi gelmeden önce bir aşama daha olması gerek. Bu aşamada insanlar bilinçlendirilmeli, daha sonra demokrasi getirilmeli diye düşünüyorum.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 28.04.2010 - 21:03 
Normal Üye

İdeal sistem olmadığı kesin

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 10.05.2010 - 00:41 
Kıdemli Üye
Kullanıcı avatarı

Demokrasi ideal sistemdir. DÜnyanın her yerinde bu böyle olmustur.
Sovyet rusya bile o gucun altında tek yumruku götürememişlerdir.

ama bu konuyu acan kişilerin asıl amacı anti-demokratik kitle yaratmaktır.
sizi tek yumruk istemeye davet edip elinizde hürriyeti vermenizi saglamaktır.

Hiçbir sekilde hic bir devlet komünizme halkın istegiyle gecmemiştir bu rusyada da silah zoruyla olmustur. ve yıkılmaya mahkumdu ve yıkılmıstır.

Demokrasinin İyi yönetilebilmesi için Bilinçlenme gereklidir. Bunu Chp Ve Atatürk iyi bildigi için-
Sözüm ona cok iyi yönetilen bir padisahlık sevdasıyla = egitim oranı nerdeyse %0 olan bir toplumu cok partili hayata gecmeden %50 lerin ustune cıkarmayı basarmıstır. tamamen insanları bilinçlendirmeye çalısarak. tabiki bu bilinçlenmede bunun asıl amacını görmeyip suan gunumuzdede yapılan anti-bilinçlenme tarzı yontemlerle halkı yobazlastır popülüst sözlerle insanları galayana getirmek veasıl amacın ne oldugu saklamak vardır.

Halk zaten tam olarak bilinçlendiginde Demokrasi tadından yenmez bir yemektir. Sadece zaman gerekli biraz daha zaman. Cünki bilinclenme ne kadar hükümetler tarafında engellenirse engellensin eninde sonunda bu ilerler. yapılan olaylar sadece bilinçlenmeyi bir sure zapdeder asla durdurmaz.

Sosyalizm tamamen demokrasiyi savunur. Komünizmde diktatörlügü . Sosyalistseniz buyrun sofrada sizinde yeriniz var ama komünist iseniz afedersiniz ama baska kapıya cünki siz sofrada yer elde degil butun evi istiyorsunuz.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 10.05.2010 - 00:46 
Kıdemli Üye
Kullanıcı avatarı

sermuh yazdı:
oğuzboylu yazdı:
İyice saptırmışsınız konuyu çobanlar, doktorlar...

Bir ülkede demokrasiden söz edebilmeniz için öncelikle kişiler birey haline gelmelidir. Eğitimli olmalıdır. Aklında bu akşam karnımı doyurabilecek miyim acaba sorusu olmamalıdır. Bu ülkenin yarısının aklında bu soru varken siz neyin demokrasisinden bahsediyorsunuz?

Bazı yerlerde bir kişinin oyu binleri, onbinleri hatta yüzbinleri bulurken bu neyin demokrasisi. Hala hiç eğitim almamış insanlar var oy verirken neye verdiğini bilmeyen insanlar var.

Demokrasiden önce insanları eğitin onları düşünen, tartışan, anlayan, kavrayan, bilinçli bireyler yapın ondan sonra demokratikleşirsiniz. Yoksa şu anda demokrasi olsa ne olur olmasa ne olur hiçbirşeyi değiştiremezsiniz!!!

Kesinlikle doğru. Demokrasi gelmeden önce bir aşama daha olması gerek. Bu aşamada insanlar bilinçlendirilmeli, daha sonra demokrasi getirilmeli diye düşünüyorum.

Bahsettigim gibi CHP cok partili döneme yani demokrasiye gecisi yeterince bilinclenme oldu dusuncesiyle gecti ama ne yazıkkı biraz erken davrandı ortayı capulculara bıraktı bu türkiyeyi bi 100 yıl geriletecek gibi geliyor bana neyse 70 yılı gecti 30 yılı kaldı. Türkiye ilerliyor sadece bu degisimden zarar görenler bu degisimi kotulemek istiyor.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 16.05.2010 - 18:09 
Kıdemli Üye
Kullanıcı avatarı

Demokrasi, dili edebiyat yapanlar için vazgeçilmez bir ekmek kapısı. Bugün neden ABD ve AKP ''demokrasi''yi dillerinden düşürmüyolar? Halkları yorum yapamayan, düşünmeyen ve bilmeyen toplumlara çevirip, tv. başında aklını yıkayarak ideal dünyanızı empoze ederek onlar üzerinden prim yaparsınız. Gerçekten bu dünya nereye gidiyor? Sonu ne olacak? İnsanoğlu şu kısa ömründe neden bu kadar aç gözlü? Akıl mantık almıyor. Demokrasi ya ilkel ya da insanlarımız için çok ileri bir sistemdir ama bugün en iyisi olduğu savunulamaz. Erdemli bir kral tarafından yönetilmek bence daha makuldür. Çünkü kralların ne para ne de iktidar derdi vardır.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 17.05.2010 - 22:12 
Bölüm Yöneticisi
Kullanıcı avatarı

ugur21370 yazdı:
Demokrasi, dili edebiyat yapanlar için vazgeçilmez bir ekmek kapısı. Bugün neden ABD ve AKP ''demokrasi''yi dillerinden düşürmüyolar? Halkları yorum yapamayan, düşünmeyen ve bilmeyen toplumlara çevirip, tv. başında aklını yıkayarak ideal dünyanızı empoze ederek onlar üzerinden prim yaparsınız. Gerçekten bu dünya nereye gidiyor? Sonu ne olacak? İnsanoğlu şu kısa ömründe neden bu kadar aç gözlü? Akıl mantık almıyor. Demokrasi ya ilkel ya da insanlarımız için çok ileri bir sistemdir ama bugün en iyisi olduğu savunulamaz. Erdemli bir kral tarafından yönetilmek bence daha makuldür. Çünkü kralların ne para ne de iktidar derdi vardır.

Hiçbir hakan da memleketine ihanet etmez.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 19.05.2010 - 03:52 
Kıdemli Üye
Kullanıcı avatarı

Birisi Vahdettin mi dedi.
Bİrisi Hitler mi dedi.
Birisi Stalin mi dedi.
Birisi bilmem başka katil diktatörmü dedi.
Birisi bilmem daha ne desem koltuk sevdalısı halkına koyun diyen koltugu kaptırmamak icin vatanını satan birilerinimi dedi.
Birisi sırf megolomanyak dusunceleri dogrultusunda masum insanlarını savastan savasa surukleyen , babasız bıraktıkları eslerı cocuklarını mı dedi.
Yanlış duydum sanırsam.
Böyle şeyler duymadım ben bunlar beynımın bana oynadıgı bir oyun sadece degilmi.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 19.05.2010 - 21:52 
Normal Üye
Kullanıcı avatarı

Demokrasi, tüm üye veya vatandaşların, organizasyon veya devlet politikasını şekillendirmede eşit hakka sahip olduğu bir yönetim biçimidir.

Ben bağımsız Türkiye’den yanayım..
Öyleyse, vurun, parçalayın..!
Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar çıkacaktır."

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni bir konu gönderCevap gönder 3 sayfadan 3. sayfa   [ 41 ileti ]
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız